Natalie Clein

cselló

A brit csellista, Natalie Clein, világkörüli koncertjei során a legjelentősebb zenekarokkal játszott a leghíresebb koncerttermekben, amivel egy kivételes karriert épített fel. A Gramophone magazin Natalie Clein játékában a „megdöbbentő sokszínűséget és kifejezőképességet” dicsérte.

Lemezei kizárólag a Hyperion kiadónál jelennek meg és már Camille Saint-Saëns két csellóversenyéről, valamint a BBC Skót Szimfonikus Zenekarral Bloch Schelomo és Bruch Kol Nidrei című műveiről is készített felvételeket, amelyek nagyszerű kritikákat kaptak. 2017 január 27-én egy Bloch, Ligeti és Dallapiccola műveit tartalmazó szólólemezt adott ki. Az EMI korábban 3 lemezét adta ki.

Karrierje során olyan zenekarokkal játszott már, mint a Philharmonia Zenekar, a Hallé Zenekar, a Bournemouthi Szimfonikus Zenekar, a Birminghami Szimfonikus Zenekar, a BBC Walesi Nemzeti Zenekar, a Montreali Szimfonikus Zenekar, az Orchestre National de Lyon, az Új-Zélandi Szimfonikus Zenekar, és a buenos airesi Orquesta Filarmónica. Olyan karmesterekkel dolgozott már, mint Sir Mark Elder, Sir Roger Norrington, Gennady Rozhdestvensky, Leonard Slatkin, Stéphane Denève és Heinrich Schiff.

Aktív szóló- és kamarazenészként már végigjátszotta Bach csellószvitjeit Londonban, Southamptonban és Oxfordban, valamint a BBC Radio 3 közreműködésével négy koncertet szervezett a London Symphony Orchestra által koncertteremként használt Szent Lukács‑templomban. Natalie még a saját kamarazenei fesztiváljának a művészeti vezetője a dorseti Purbeckben.

Gyakran dolgozik kortárs zeneszerzőkkel, mint például Thomas Larcher, Brian Elias és Dobrinka Tabakova, valamint más művészeti ágakat összevegyítő munkákban is részt vett többek között a táncművész Carlos Acostával, az író Jeanette Wintersonnal és a rendező Deborah Warnerrel.

2015-ben 4 évre az Oxfordi Egyetemre hívták, ahol a zenei vezetőként is dolgozik. Ebben a posztjában koncertsorozatokat fog szervezni.

undefined