Razvan Popovici

brácsa

Razvan Popovici Bukarestben született egy zenész családba és Salzburgban, Párizsban és Freiburgban tanult Peter Langgartner, Jean Sulem, Wolfram Christ és Christoph Wyneken mentorálásával.

A német Chiemgauer Musikfrühling Fesztivál, a bukaresti SoNoRo Fesztivál, és a toszkánai SoNoRo Arezzo Fesztivál alapítójaként és vezérigazgatójaként is ismert. Továbbá a bukaresti Da Capo kamarazenei koncertsorozat művészeti vezetője.

Razvan az Ensemble Raro tagja és gyakran turnézik velük Európában, Japánban és Észak‑Amerikában. Eddig nyolc világszerte elismert lemezt jelentettek meg. Az együttes a 2017‑2018-as tanévben az Antwerpeni Királyi Konzervatóriumban dolgozik vendégtanárként.

Razvan játszott már szólistaként a párizsi Théatre-dés-Champs-Elysées-ben, a Kölner Philharmonie-ban, a Festspielhaus Baden-Badenban, a bukaresti Athenaeumban, a müncheni Prinzregententheaterben, többek között olyan zenekarokkal, mint a Kobe Kamarazenekar, a Kölni Kamarazenekar, a Zürichi Kamarazenekar, a Kamerata Kronstadt, A Cluji Szimfonikus Zenekar Erdélyből vagy a Román Rádió Kamarazenekara.

Kamarazenészként játszott már New Yorkban a Carnegie Hallban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a londoni Wigmore Hallban és South Bank Centre-ben, a tokiói Musashino Hallban, a müncheni Gasteigben, a washingtoni Kennedy Centerben, valamint a bécsi Konzerthausban és Musikvereinben.

Razvan gyakran vendégeskedik a világ legelismertebb fesztiváljain. Vendégül látta már a Lucerne Fesztivál, a bécsi Festwochen, a Rheingau Musikfestival, a Kuhmo Kamarazenei Fesztivál, a Rolandseck Musikfestival, a Boswiler Sommer, a Bodensee Fesztivál, a Schwetzinger Fesztivál, a Spoleto Fesztivál, a Harrogate Fesztivál, a Ferrarra Musica, a Kobe Zenei Fesztivál, az Elverum Festspielen, a Viva Cello Fesztivál Liestalban, a Storioni Fesztivál, és a Stift Fesztivál Hollandiában.

Olyan előadókkal játszott már, mint Natalia Gutman, Konstantin Lifschitz, Radovan Vlatkovic, Olli Mustonen, Louis Lortie, Daishin Kashimoto, Gilles Apap, Boris Brovtsyn, Ilya Gringolts, Thomas Demenga, Juliane Banse, Christoph Prégardien, Martin Lovett, Mihaela Martin, Philippe Graffin, Frans Helmerson, Vladimir Mendelssohn, Elena Bashkirova, Nobuko Imai, Ilya Gringolts, Vilde Frang, és Lawrence Power, de játszott már a Szymanowski, a Vertavo, a Danel, a Kelemen, a Glinka és Schumann Kvartettekkel is, valamint az Amadeus Kvartett tagjaival és az Ensemble Wien-Berlinnel is.

Razvan már kisegítette a Berlini Filharmonikusokat és koncertmesterként sok zenekarnál vendégeskedett már, például a Kölni Kamarazenekarnál, a Müncheni Kamarazenekarnál, a Zürichi Kamarazenekarnál, a Gstaad Fesztiválzenekarnál és a Kobe Kamarazenekarnál.

Razvan tartott mesterkurzusokat Csehországban, Japánban, Olaszországban, Ukrajnában és Romániában, valamint gyakran tanít a mainzi Villa Musica Alapítványnál.

Az elkövetkezendő évben játszani fog többek között a bécsi Musikvereinben, az amszterdami Concertgebouw‑ban, az antwerpeni Elisabethzaalban, a müncheni Residenzben, a párizsi Centre Pompidouban, és lesznek koncertjei Izmirben, Prágában, Kuhmóban, Budapesten, Montepulcianóban, Loviisában, Bukaresben and Rigában.

undefined