InFusion Trio

The Looper Band

Egyéni hangzás, rendhagyó hangszerelés és a világon egyedülálló technikai megvalósítás. Ez jellemzi az InFusion Triót, amely egy 2011 decemberében alakult formáció, melynek tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak.

A zenekar különlegességét egyrészt a hangszerválasztás is meghatározza. Elektromos hegedű, elektromos cselló, basszusgitár és elektromos dob, melyek mindegyike effektpedálokon keresztül egy különleges hangzásképet ad.

A másik meghatározó innováció a looper pedálok alkalmazása, melyekkel valós időben, a színpadon képesek rögzíteni a lejátszott anyagot és visszajátszani azt, ezzel a három zenész egy számon belül meg tudja sokszorozni önmagát, így igazán telt hangzást hoznak létre előre rögzített felvételek használata nélkül. Egyedülálló koncertélményt nyújt ahogy a hallgató nyomon követheti a Loop-ok építkezését és a zenekar könnyed játékát.

Első nagylemezük, a Loop me up 2014. október 18-án jelent meg. A zenekar fő profilja, saját szerzeményeken kívül, híres topslágerek átdolgozása valamint népzenei motívumok újragondolása. Olyan előadók dalait hallhatjuk új köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy épp a Daft Punk.

2015-ben a „Das Supertalent show“-ban és a Hungary’s Got Talentben is aranygombbal egyenes ágon jutottak a döntőbe.

Több külföldi fellépés mellett a thaiföldi Big Mountain Festival-on első európai előadóként két koncertet is adott a formáció.

2016-ban az InFusion Trió képviselte magyarországot zeneileg a Riói olimpián, a Magyar házban. 3 héten keresztül minden nap koncertet adott a zenekar, közel 20.000 embernek.

A zenekar tagjai:

Farkas Izsák (elektromos hegedű): 2010-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián hegedű szakon. 2005 óta játszik elektromos hegedűn. Jelenleg a Vígszínházban láthatjuk a Hegedűs a háztetőn címszerepében, emellett pedig számos jazz, rock és crossover formáció tagja.

Simkó-Várnagy Mihály (elektromos cselló, basszusgitár): 2005-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián cselló tanszakon, majd a Kőbányai Jazz Szakiskolában tanult basszusgitározni. A Dohnányi Ernő szimfónikus Zenekar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja valamint számos jazz, rock és crossover formáció tagja. 2011-ben a Roland Loop Világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezést ért el.

Weisz Nándor (elektromos dob, ének): 2000-ben diplomázott a Müncheni Zeneakadémián ütő tanszakon, és azóta a Magyar Nemzeti Filharmónikus Zenekar tagja. 2004 óta elekronikus zeneszerzéssel is foglalkozik, valamint számos jazz, folk, és pop formáció tagja.

undefined