Ökrös Attila

Előzsűri

Ökrös Attila 1990-ben Budapesten született, zenész családban, a Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár második gyermekeként. Édesapja hatására hamar kapcsolatba került a zenével, 6 éves kora óta hegedül.

2015 Októberében abszolút első helyezést kapott a 'Paris Grand Prize Virtuoso' nemzetközi zenei versenyen, aminek kapcsán 2 hónappal később felléphetett a párizsi Nemzeti Operaházban.

2016 Februárjában első helyezést kapott a new york-i „American Protege” nemzetközi zenei versenyen és meghívást kapott a Carnegie Hallba, ahol 2016 áprilisban lépett fel szólistaként.

2016 Áprilisában első helyezést kapott az athéni „eMuse” nemzetközi versenyen. Ugyanazon év őszén elnyerte a Nemzeti Tehetség Program ösztöndíját.

2017 Áprilisában egyedüli magyar résztvevőként képviselhette Magyarországot Leonidas Kavakos athéni nemzetközi mesterkurzusán. 

Jelenleg a "Vienna Konservatorium Budapest" és az Egressy Béni Konzervatórium tanára. Játékáról olyan művészek nyilatkoztak elismerően mint Kocsis Zoltán, vagy Dimitri Bashkirov. Attila 11 éves korában felvételt nyert a Zeneakadémia „különleges tehetségek” osztályába, ahol Sós Natasa tanítványa lett. Tanuló évei alatt olyan fesztiválokra kapott meghívást, mint a „Collegium Musicum”,a „Talentinum”,a „Ravello”, vagy a "Santander" fesztivál, amely eseményeken felléphetett szólistaként, illetve kamaramuzsikusként egyaránt és olyan művészekkel dolgozhatott és koncertezhetett együtt, mint Natalia Gutman, Martha Argerich, vagy Elisso Virsaladze. Ebben az időszakban, több ízben is fellépett szólistaként Szenthelyi Miklós és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar oldalán a Zeneakadémia nagytermében, illetve a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

2011-ben megszerezte a Bachelor diplomát Szenthelyi Miklós osztályában, Master diplomáját pedig 2014-ben, a Brüsszeli Királyi Zeneakadémián, Valery Oistrakh növendékeként. Diplomája után egy évig vendégkoncertmesterként működött, a mexikói "OSSLA" szimfonikus zenekarnál.

undefined